Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Europese Commissie stelt als definitie voor een volwaardige MVO-onderneming: ‘Sociale-, ethische- en milieukwesties, aandacht voor mensenrechten en consumenten integreren in de missie, visie en kernwaarden in sterke samenwerking met de stakeholders’. BK-Ecosys is expert op gebied van MVO België.

 

Uit de definitie kunnen we afleiden dat MVO België een proces is van continu verbetering, in de hele bedrijfsvoering geïntegreerd moet worden en in overleg gaat met stakeholders: een behoeftevervulling zonder dat dit ten koste gaat van de behoeften van latere generaties. Een moderne en toekomstgerichte onderneming houdt steeds meer rekening met MVO.

 

Door deze verschuiving in de relatie tussen samenleving, individu en bedrijven worden bedrijven naast hun financiële prestaties ook beoordeeld op hun milieu- en sociaal-maatschappelijke prestaties door de overheid, klanten en eindgebruikers. MVO België, dus de 3 P’s (People, Profit, Planet) is inmiddels een belangrijke pijler in de hedendaagse bedrijfsvoering.

 

Onderdelen binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen zijn onder meer:

 

  • De impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu
  • De ecologische voetafdruk en ecologische kwaliteit van materialen en producten
  • Het welzijn van de mensen in zowel binnen als buiten de organisatie
  • Continu werken aan vermindering van de milieubelasting van het bedrijf
  • Personeel bijscholen inzake MVO België
  • Vrijwillig positieve bijdragen leveren aan maatschappelijke doelen
  • De waarde die het bedrijf hecht aan duurzaam ondernemen communiceren

 

BK-Ecosys is gespecialiseerd in het verduurzamen van uw onderneming. Door onze kennis van MVO België kunnen wij de 3 P’s uw bedrijf tot een hoger niveau kunnen tillen. Hiermee kan u een verschil leveren aan de samenleving en het levert uw bedrijf een USP op. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw keuzes in duurzaam ondernemen? Neem dan contact met ons op!

Contact

Nick Pays

nick.pays@bk-ecosys.be

Nick Pays

directeur
IK WIL MEER WETEN OVER MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Relevante diensten